Železnice SR nemajú žiadne informácie o projekte nového železničného prepojenia cez SR do Viedne

Spoločnosť nedisponuje ani informáciami o spojitosti spomínaného projektu s pripravovaným projektom rozšírenia širokorozchodnej trate z Košíc do Viedne.

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) nemajú žiadne informácie v súvislosti s prípravou projektu výstavby nového železničného prepojenia Slovenska z východu na západ až do Viedne. "Zároveň v rámci spojitosti tohto projektu s projektom rozšírenia širokorozchodnej trate do Viedne nedisponujeme žiadnymi informáciami a ani na doterajších rokovaniach s ruskou stranou v rámci projektu širokorozchodnej trate nebola takáto aktivita avizovaná," informoval vo štvrtok agentúru SITA hovorca ŽSR Michal Lukáč.

Podobne sa vyjadrilo aj Ministerstvo dopravy a výstavby SR. "Rezort dopravy nemá informácie o žiadnych železničných projektoch, ktoré by sa pripravovali v spolupráci s juhokórejskou firmou. Plne podporuje stanovisko Ministerstva hospodárstva SR, ktoré vyzýva podnikateľov k opatrnosti," informovala agentúru SITA rezortná hovorkyňa Karolína Ducká.

Ministerstvo hospodárstva SR (MH) v stredu informovalo o šírení podľa neho klamlivej informácie o pripravovanom projekte výstavby nového železničného prepojenia Slovenska z východu na západ až Viedne prostredníctvom juhokórejskej spoločnosti. Rezort upozornil podnikateľov, že o podobnom projekte sa aktuálne len diskutuje a infraštruktúrne projekty tohto typu nespadajú do jeho kompetencie.

"MH SR aj preto takýto záväzok ani memorandum neprijalo a štát nespolupracuje s juhokórejskou spoločnosťou s podporou ruského kapitálu. Takéto informácie sú klamlivé a zavádzajúce," uviedol odbor komunikácie MH SR v tlačovej správe. "Ministerstvo hospodárstva upozorňuje podnikateľské subjekty, aby si informácie o podobných projektoch s účasťou štátu vždy dobre preverili, či sa zakladajú na pravde a rozhodne bez toho neuzatvárali žiadne záväzné zmluvné vzťahy," dodalo ministerstvo hospodárstva bez uvedenia ďalších podrobností.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy