Šéf Deutsche Bank vidí silný dôvod na fúziu s konkurenčnou Commerzbank

Christian Sewing, generálny riaditeľ Deutsche Bank, sa domnieva, že existuje silný dôvod na fúziu s konkurenčnou Commerzbank. Uviedol to zdroj oboznámený s jeho názorom, ktorý nechcel byť menovaný.


Sewingov postoj pred stretnutím dozornej rady najväčšej nemeckej banky vytvára pôdu pre rokovania s odbormi, ktoré sa obávajú masívneho znižovania pracovných miest.
Sewing podľa zdroja vidí viac výhod zlúčenia vrátane "jasnej" dominantnosti na domácom trhu, redukcie nákladov na zdieľania technológií. A dodal, že banka by zredukovala počet pracovných miest aj bez fúzie.

Deutsche Bank a Commerzbank odmietli komentovať túto správu, ktorú priniesli médiá.

V každom prípade ide o zmenu postoja Sewinga, keďže v predchádzajúcich mesiacoch vyzýval na trpezlivosť. A preferoval zameranie sa banky skôr na vnútornú reštrukturalizáciu, než na veľké projekty. Kontrastuje tiež s neutrálnym tónom v liste, ktorý vedenie poslalo zamestnancom po tom, ako v nedeľu (17. 3.) Deutsche Bank a Commerzbank potvrdili rozhovory o fúzii. Sewing totiž v liste uviedol, že mnohé faktory môžu stále zabrániť fúzii.

Podľa ďalšieho zdroja by Deutsche Bank nevstúpila do rokovaní, ak by banka očakávala, že nebudú úspešné.

Súvisiace články

Aktuálne správy