Home Credit: Na splátky najviac nakupujú Barani

, home credit Foto: getty images

Má príslušnosť k nejakému znameniu zverokruhu vplyv aj na správanie sa ľudí v oblasti financií? Home Credit vyhodnotil spotrebiteľské správania sa Slovákov.

Hovorí sa že napríklad Barani sú tvrdohlaví, Kozorožci prospechárski, ľudia narodení v znamení Váh sú nerozhodní a Blíženci pre zmenu radi nadväzujú nové kontakty. Ako ale ľudia z rôznych znamení pristupujú k peniazom?

Škorpióni nakupujú na splátky najmenej zo všetkých znamení
Ukázalo sa, že spotrebný úver, teda v konečnom dôsledku nejaký tovar kúpený na splátky, si brali najčastejšie Barani, druhí v poradí boli Blíženci a tretí sa umiestnili Raci. Na druhej strane rebríčka sú Škorpióni, ktorí na splátky nakupujú najmenej. Najvyššie spotrebné úvery si brali Slováci narodení v znamení Rýb, a to v priemere 640 eur, najnižšie Barani.

Mobil na spotrebný úver – najčastejšia voľba Kozorožca
Údaje za posledných päť rokov svedčia o tom, že Slováci si na splátky suverénne najčastejšie kupovali mobilné telefóny, ktoré si v najväčšej miere takto zaobstarali Kozorožci. Domáce doplnky ako koberce či svietidlá zase najčastejšie nakupovali Blíženci, práčky a nábytok Barani, televízory Vodnári, notebooky opäť Blíženci a klimatizácie pre zmenu Panny.

Raci si požičiavajú hotovosť o 40 % častejšie ako Strelci
Vyzerá to tak, že ľudia v znamení Raka potrebujú mať vo väčšej miere, ako ostatné znamenia, peniaze v hotovosti. Peniaze na ruku si totiž berú najčastejšie Raci, ktorí dominujú v prípade hotovostných úverov pred Býkmi a Blížencami. Najmenej si hotovostné úvery berú Strelci, pričom ich je až o 40 percent menej ako Rakov. V priemere najvyššie sumy hotovostných úverov sú u Škorpiónov, je to na úrovni 5700 eur.   

Najviac zvedaví sú Barani
Podľa štatistík spoločnosti Home Credit to vychádza, že najzvedavejší alebo možno aj najmenej chápaví sú Barani, ktorí najčastejšie volajú na klientské centrá s najrôznejšími otázkami a požiadavkami. Najmenej sa s dotazmi na operátorov obracajú Škorpióni.

Súvisiace články

Aktuálne správy