NYT: Deutsche Bank požičala Trumpovi viac ako 2 miliardy dolárov

, CNBC;NYT Foto: SITA/AP

Ešte predtým, než sa Donald Trump stal prezidentom USA, dostal pôžičky od Deutsche Bank v celkovej hodnote viac ako 2 miliardy USD v priebehu takmer dvoch desaťročí. A to aj napriek upozorneniam. Informáciu priniesol The New York Times.

The Times v tejto veci oslovili viac ako 20 bývalých a súčasných manažérov a členov predstavenstva v Deutsche Bank. Trumpovi sa podarilo zabezpečiť financovanie od nemeckej banky takmer dve desaťročia a to aj napriek jeho bankrotom. Iní veritelia ho považovali za rizikového klienta. Podľa novín Trump v niektorých prípadoch zveličoval svoje bohatstvo a prisľúbil, že odmení bankárov tým, že im ponúkol víkend na Mar-a-Lago, v jeho súkromnom klube v Palm Beach na Floride.

V priebehu Trump použil pôžičky poskytnuté Deutsche Bank na výstavbu mrakodrapov a ďalších špičkových nehnuteľností, uvádza Times. Pre nemeckú banku bol vzťah s Trumpom kľúčový pre budovanie svojho investičného bankovníctva.

Vzťah Trumpa s Deutsche Bank sa dostal v ostatnom čase do centra americkej pozornosti. Kancelária generálneho prokurátora v New Yorku a výbor pre demokratickú kontrolu spravodajstva a výbor pre finančné služby v Kongrese sa zaoberajú finančnými väzbami prezidenta na nemeckú banku.

Správa The Times prichádza po tom, čo dvaja najväčší veritelia v Nemecku, Deutsche Bank a Commerzbank, v nedeľu potvrdili, že spoločne rokujú o fúzii. Akcie oboch bánk v pondelok po tejto správe posilnili.

Súvisiace články

Aktuálne správy