Na trhu sa špekuluje o fúzii Deutsche Bank a Commerzbank

Akcie Deutsche Bank a Commerzbank posilnili po správach o ich potenciálnej fúzii. Podľa agentúry Bloomberg sa najväčšie nemecké úverové inštitúty priblížili k zlúčeniu, keďže im dochádza čas, aby ukázali, že dokážu samostatne rásť.

Akcie Deutsche Bank a Commerzbank posilnili po správach o ich potenciálnej fúzii.
Podľa agentúry Bloomberg sa najväčšie nemecké úverové inštitúty priblížili k zlúčeniu, keďže im dochádza čas, aby ukázali, že dokážu samostatne rásť. Podľa zdroja oboznámeného so záležitosťou banky zintenzívnili neformálne rokovania o fúzii. Zatiaľ síce nemajú formálny mandát, aby sa usilovali o zlúčenie a stále sa uvažuje aj o iných možnostiach, výkonný riaditeľ Deutsche Bank Christian Sewing údajne prestal odporovať vyhliadkam na uzavretie dohody v tomto roku, uviedol zdroj, ktorý chcel zostať v anonymite.
Podľa zdroja vedenie Deutsche Bank schválilo rokovania s Commerzbank. Sewingovi sa po necelom roku od nástupu do funkcie nepodarilo otočiť dlhodobý pokles tržieb. Spomaľovanie ekonomiky znamená, že sa odkladá návrat k normálnejšej úrovni úrokových sadzieb. Nemecké ministerstvo financií je naklonené myšlienke fúzie oboch bánk, než sa ich situácia zhorší, aby mohli podporovať malé a stredné firmy.
Akcia Deutsche Bank sa tesne predpoludním nachádzala v pluse o 1,7 % a akcia Commerzbank až o 4,1 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy