Viaceré firmy v priemyselnej zóne vo Vrábľoch avizujú ďalší rozvoj

Priemyselný park vo Vrábľoch sa stále rozrastá, rozvoj avizujú viaceré spoločnosti nielen priamo v priemyselnom parku, ale aj v širšej priemyselnej zóne. „Svoje rozvojové projekty avizuje firma Miba Steeltec, s. r. o., ktorá už má v priemyselnom parku usporiadaný pozemok, aby sa mohla rozšíriť, aj firma Masam, s. r. o. V širšej priemyselnej zóne sa buduje veľká investícia firmy Švec a spol., s. r. o., rozvoj avizuje aj firma Dexis Slovakia, s. r. o. Je teraz také dobré obdobie na rozvoj firiem,“ povedal primátor Vrábeľ Tibor Tóth.
V priemyselnom parku v súčasnosti pôsobí osem firiem v desiatich objektoch, ďalšie sa budujú. V spoločnostiach pôsobiacich priamo v priemyselnom parku pracuje približne 2800 zamestnancov, v celej širšej priemyselnej zóne pracuje 5800 až 6000 ľudí. „Mesto má 8700 obyvateľov. V celom regióne, čo je zhruba 16 obcí, je 320 evidovaných nezamestnaných, čiže vo Vrábľoch to je okolo 160 ľudí. Miera nezamestnanosti sa teda pohybuje okolo dvoch percent,“ uviedol Tóth. V rozšírených prevádzkach vznikne podľa jeho slov niekoľko stoviek nových pracovných miest, zamestnávatelia však už budú musieť hľadať zamestnancov zo širšieho regiónu.
Priemyselný park Vráble vznikol ako prvý na Slovensku. Podnet na jeho výstavbu vzišiel od firmy UPS, s. r. o., Vráble. Slovenské vedenie americkej firmy našlo nemeckých investorov, ktorí vytvorili združenie Industrie – und Gewerbepark Vrable. V januári 2000 toto združenie odkúpilo od mesta Vráble 6,5-hektárový pozemok. Prvý závod otvoril svoju prevádzku v polovici júna 2001.

Súvisiace články

Aktuálne správy