Finančná správa rozširuje počet miest na preberanie daňových priznaní

Finančná správa (FS) SR v druhej polovici marca rozšíri počet miest na podávanie daňových priznaní k dani z príjmu v papierovej forme. Okrem sídiel daňových úradov tak budú môcť obyvatelia Slovenska podať daňové priznanie za rok 2018 na viac ako 20 ďalších miestach, ako sú napríklad mestské úrady a kultúrne centrá. Informovala o tom v piatok Finančná správa SR.
„Finančná správa upozorňuje, že na týchto miestach budú pracovníci finančnej správy preberať iba papierové daňové priznania,“ spresnila hovorkyňa FS SR Ivana Skokanová. Daňové subjekty, pre ktoré je povinná elektronická komunikácia, a ktoré si budú chcieť vybaviť napríklad autorizáciu na elektronickú komunikáciu, musia navštíviť daňový úrad.
Finančná správa pre zavedenie povinnej elektronickej komunikácie pre živnostníkov neočakáva taký nápor pri podávaní daňových priznaní, aký bol v minulých rokoch. Napriek tomu už štandardne pracovníci daňových úradov očakávajú najviac podávajúcich v Bratislave a v Košiciach. Súčasťou opatrení finančnej správy je preto rozšírenie možností podávať daňové priznania v Bratislave aj na daňovom úrade v mestskej časti Ružinov na Ulici V. Clementisa. Okrem toho sa finančná správa aj tento rok dohodla s Ministerstvom vnútra SR a daňové priznania bude preberať aj v Klientskom centre na Tomášikovej ulici.
V Košiciach budú môcť klienti finančnej správy podať daňové priznania, okrem dvoch daňových úradov, aj v budove Magistrátu mesta Košice. Podobné rozšírenie miest na podávanie papierových daňových priznaní pripravila finančná správa aj v ďalších mestách a obciach, kde finančná správa bežne nemá svoje úrady. Daňové priznania tak budú môcť v mieste svojho bydliska podať napríklad aj obyvatelia Trstenej, Banskej Štiavnice či Šaštína-Stráží. Kompletný zoznam rozšírených miest na preberanie daňových priznaní vrátane prevádzkových hodín zverejní FS SR na svojej internetovej stránke.

Súvisiace články

Aktuálne správy