Česká polícia vykonala raziu v kanceláriách firmy Kapsch

Česká polícia podozrieva generálneho riaditeľa Kapsch TrafficCom v Česku Karla Feixa a šéfa Úradu na ochranu hospodárskej súťaže (ÚHOS) Petra Rafaja z korupcie. Vo štvrtok o tom informovali české médiá.
Česká polícia vo štvrtok ráno prehľadala kancelárie Kapschu a Feixov byt. Rakúsky prevádzkovateľ mýtneho Kapsch TrafficCom raziu pre agentúru APA potvrdil, nevedel sa však vyjadriť k dôvodu. „V tejto chvíli nemáme žiadne oficiálne informácie o obvineniach týkajúcich sa nás, Karla Feixa ani manažmentu Kapschu,“ uviedol hovorca firmy Alf Netek. Dodal, že Feix spolupracuje s českými orgánmi.
Podľa českého portálu Novinky.cz majú podozrenia z korupcie súvislosť so snahou ovplyvniť výberové konanie ministerstva dopravy na prevádzku systému mýtneho pre nákladné autá na českých diaľniciach.
Podľa mediálnych správ polícia prehľadala nielen kancelárie Kapschu a Feixov byt, ale aj brniansku centrálu ÚHOS či radnicu mestskej časti Brno-stred a dom podpredsedu hnutia ANO Jaroslava Faltýnka v Prostějove.

Súvisiace články

Aktuálne správy