Bohemia Energy zaznamenala na konci vlaňajška nárast počtu zákazníkov o 8,4 %

Ku koncu roka 2018 evidovala viac ako 1,2 mil. zákazníkov.

Energetická skupina Bohemia Energy ku koncu roka 2018 evidovala viac ako 1,2 mil. zákazníkov, čo oproti predchádzajúcemu roku predstavuje nárast o 8,4 %. Ako spoločnosť uviedla v tlačovej správe, celkové dodávky energií dosiahli 9,36 terawatthodín (TWh).

Tržby celej skupiny dosiahli vlani 21,07 miliardy českých korún, čo predstavuje medziročný nárast o 30 %. Slovakia Energy si udržiava pozíciu najväčšieho alternatívneho dodávateľa energií na Slovensku, keď počet jej zákazníkov medziročne vzrástol o viac ako 8 %, na zhruba 265 tisíc. Jej vlaňajšie tržby boli 96,6 mil. eur.

V rámci akvizičných aktivít rozšírila skupina Bohemia Energy od druhého polroku 2018 svoje portfólio značiek o spoločnosť Amper Market. „Popri strategickom partnerstve dvojice významných českých energetických skupín – Bohemia Energy a Amper Holding, sa tak teraz viac sústreďujeme na oblasť nákupu energií a ich dodávku firmám, organizáciám a verejným zadávateľom,“ uviedol konateľ Bohemia Energy Jiří Písařík.

Energetickú skupinu Bohemia Energy tvoria spoločnosti Bohemia Energy, Comfort Energy, Europe Easy Energy, X Energie, Slovakia Energy a od júla 2018 tiež Amper Market. Slovakia Energy je najväčším alternatívnym dodávateľom energií v SR. Podľa informácií zverejnených na stránke www.finstat.sk boli jej tržby v roku 2017 takmer 93 mil. eur, pričom firma evidovala stratu 4,7 mil. eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy