O terminály Tiposu sa bude za takmer 180 mil. eur desať rokov starať firma IGT

Národná lotériová spoločnosť Tipos podpísala so spoločnosťou IGT zmluvu na zabezpečovanie systému hazardných hier za 179,4 mil. eur.

Systém hazardných hier bude pre národnú lotériovú spoločnosť Tipos zabezpečovať minimálne nasledujúcich desať rokov spoločnosť IGT Global Services. Zmluvu v hodnote 179,4 mil. eur obe strany podpísali v uplynulých dňoch, účinnosť nadobudla po zverejnení v centrálnom registri zmlúv 1. marca tohto roka. IGT Global Services, ktorá je súčasťou medzinárodného herného koncernu IGT, bude tak pre Tipos zabezpečovať technologickú stránku prevádzky hazardných hier, vrátane terminálov a komunikačných systémov. Zmluva je uzatvorená na desať rokov s opciou pre spoločnosť Tipos na jej predĺženie o ďalších maximálne 60 mesiacov.

Spoločnosť IGT Global Services pritom uspela vo verejnom obstarávaní, ktoré Tipos vyhlásil ešte v októbri minulého roka. Predpokladanú hodnotu zákazky v tomto obstarávaní národná lotériová spoločnosť uvádzala na úrovni 249,1 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Výsledná hodnota zákazky je tak o takmer 70 mil. eur nižšia. Podľa oznámenia o zadaní zákazky v Úradnom vestníku Európskej únie bola spoločnosť IGT Global Services vybratá z dvoch predložených ponúk.

Podľa informácií uverejnených v oznámení o zadaní zákazky bude IGT zabezpečovať komplexný systém hazardných hier a prevádzku produktov poskytovaných Tiposom. Starať sa tak bude o vyše 3 300 terminálov vo viac ako troch tisíckach prevádzok po celom Slovensku. A to čo sa týka technického, personálneho zabezpečenia, prepojenia s informačným systémom Tiposu, ako aj zabezpečenia nevyhnutného spotrebného materiálu. Ročne pritom na nich spracuje zhruba 100 mil. transakcií.

Spoločnosť IGT so sídlom v Londýne je medzinárodnou hernou spoločnosťou, ktorá vyvíja a poskytuje herné systémy. Pôsobí vo viac ako 100 krajinách, kde zamestnáva viac ako 12 tis. pracovníkov. Väčšinovým vlastníkom IGT je talianska holdingová spoločnosť De Agostini S.p.A. Akcie IGT sú tiež obchodované na burze v New Yorku.

Súvisiace články

Aktuálne správy