Priemerná mzda v potravinárstve SR vlani stúpla o 6,4 % na 963 eur

Priemerná mesačná mzda v potravinárskom priemysle SR dosiahla v roku 2018 úroveň 963 eur. Oproti roku 2017 to predstavuje nárast o 6,4 %. Uviedol to pre TASR Matej Korpáš z tlačového oddelenia Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK).
Najvyšší medziročný nárast priemernej mesačnej mzdy podľa neho nastal pri výrobe trvanlivých pekárskych výrobkov, kde sa priemerná mesačná mzda 1044 eur medziročne zvýšila o 11,6 %. Medziročne poklesla priemerná mesačná mzda iba v odvetví spracovania a konzervovania ovocia a zeleniny o 1,4 %.
Informoval, že viac ako priemernú mesačnú mzdu v potravinárskom priemysle vlani dosiahli zamestnanci vo výrobe rastlinných a živočíšnych olejov a tukov 995 eur, v odbore úpravy a spracovania mlieka 1072 eur, vo výrobe hotových krmív 1114 eur, výrobe trvanlivých pekárskych výrobkov 1044 eur, výrobe kakaa, čokolády a cukroviniek 1134 eur, výrobe ostatných potravinárskych výrobkov 1155 eur, vo výrobe piva a sladu 1533 eur, ako aj zamestnanci v odvetví stáčania prírodných minerálnych vôd a výrobe nealko nápojov  1183 eur.
Korpáš dodal, že najvyššia priemerná mesačná mzda sa v minulom roku zaznamenala v odvetví výroby piva a sladu 1533 eur a najnižšia v odvetví výroby pekárskych výrobkov vrátane cukrárskych okrem trvanlivých výrobkov vo výške 731 eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy