Nórsky ropný fond chce zvýšiť investície v Británii napriek brexitu

"Pri našom časovom horizonte, čo je 30 rokov a viac, terajšie politické diskusie nemenia náš názor na situáciu," povedal šéf fondu Yngve Slyngstad.

Nórsky štátny investičný fond uviedol, že zvýši investície vo Veľkej Británii. Fond, ktorý má k dispozícii 750 mil. libier (GBP) na investície z príjmov za ropu a plyn, je už teraz jedným z najväčších investorov do aktív v Británii. Šéf nórskeho ropného fondu Yngve Slyngstad sa vyjadril, že fond naďalej bude „významným“ investorom v Británii napriek brexitu. Informoval o tom portál bbc.com.

Fond očakáva, že jeho investície v Británii stúpnu. V súvislosti s tým, či riziká spojené s rozhodnutím Veľkej Británie odísť 29. marca z Európskej únie ovplyvnili investičné plány fondu, Slyngstad povedal: „Pri našom časovom horizonte, čo je 30 rokov a viac, terajšie politické diskusie nemenia náš názor na situáciu“.

Nórsky ropný fond je veľkým akcionárom firiem so sídlom vo Veľkej Británii, vrátane banky HSBC a spoločnosti BP. Okrem toho investuje do britských vládnych dlhopisov.

Súvisiace články

Aktuálne správy