Fiat Chrysler investuje v Detroite 4,5 mld. USD

Počet zamestnancov v oblasti automobilka zvýši o približne 6 500.

Taliansko-americká automobilka Fiat Chrysler zverejnila plán investícií v objeme 4,5 mld. USD, ktorého súčasťou je vybudovanie prvého nového montážneho závodu v Detroite za posledné takmer tri desaťročia a zvýšenie počtu jej zamestnancov v oblasti o zhruba 6 500. Spoločnosť uviedla, že v rámci tohto plánu opätovne otvorí závod na výrobu motorov a prebuduje iný závod v tom istom komplexe na závod, v ktorom sa bude montovať Jeep Grand Cherokee, nový Jeep SUV a hybridné modely.

Nový závod Chrysleru bude prvý od roku 1991 a očakáva sa, že v ňom vznikne 3 850 pracovných pozícií. Firma uviedla, že v montážnom závode Jefferson North v Detroite pridá ďalších 1 100 miest a približne 1 500 nových pozícií pribudne vo výrobných zariadeniach v susednom predmestí Warren. Výroba pickupov Ram však zostane v Mexiku, hoci automobilka Fiat Chrysler pôvodne hovorila, že závod presunie do Warrenu.

Firma ďalej uviedla, že vo svojom závode Belvidere v štáte Illinois, kde sa vyrába Jeep Cherokee, ruší zhruba 1 400 miest, ale tvrdí, že tento krok nesúvisí s investíciou v regióne Detroitu.

Súvisiace články

Aktuálne správy