Tržby obchodov Pepco na Slovensku za rok stúpli o vyše tretinu

Ku koncu septembra minulého roka spoločnosť Pepco Slovakia prevádzkovala 92 predajní, v ktorých za účtový rok vygenerovala tržby vyše 70 mil. eur.

Maloobchodná sieť Pepco, ktorá sa zaoberá diskontným predajom nepotravinárskych výrobkov, zvýšila v uplynulom finančnom roku na Slovensku svoje tržby o viac ako tretinu. Spoločnosť Pepco Slovakia totiž vo finančnom roku, ktorý skončil 30. septembra 2018, zaznamenala celkové tržby na úrovni 70,5 mil. eur, čo znamenalo medziročný nárast o 34,4 %. Čistý zisk firmy pritom medziročne stúpol o 14,9 % na 8,7 mil. eur.

Ako ďalej vyplýva z údajov zverejnených spoločnosťou Pepco Slovakia, aj v uplynulom finančnom roku pokračovala v expanzii svojich prevádzok. Počas účtovného obdobia končiaceho v septembri minulého roku totiž otvorila 16 nových obchodov a štyri predajne zväčšila. Celkovo tak ku koncu septembra minulého roka spoločnosť Pepco na slovenskom trhu prevádzkovala 92 predajní.

Pepco je európskou sieťou diskontných predajní, ktoré ponúkajú produkty pre rodinu a domácnosť. Firma Pepco Slovakia, s. r. o. bola založená v roku 2012. V minulom finančnom roku v slovenskom Pepcu pracovalo v priemere 880 ľudí, čo oproti predchádzajúcemu účtovnému obdobiu znamenalo nárast o 220 zamestnancov. V rámci európskej siete Pepco pritom pracuje viac ako 11 tis. pracovníkov, vrátane vyše 450 ľudí v centrále v poľskej Poznani.

Súvisiace články

Aktuálne správy