Kabinet schválil návrh nariadenia o verejnej minimálnej sieti poskytovateľov

Cieľom nariadenia je prehodnotiť sieť poskytovateľov, ktorí budú poskytovať urgentnú zdravotnú starostlivosť na urgentnom príjme 2. typu.

Vláda v stredu schválila návrh nariadenia o verejnej minimálnej sieti poskytovateľov zdravotnej starostlivosti, ktorý predložila ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská. Schválením nariadenia sa zo zoznamu pevnej siete poskytovateľov ústavnej zdravotnej starostlivosti, ktorí poskytujú ústavnú pohotovostnú službu na urgentnom príjme 1. typu, vypustili Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina a Univerzitná nemocnica Bratislava – Nemocnica Ružinov. Zároveň sa obe spomínané zariadenia doplnili do zoznamu pevnej siete poskytovateľov ústavnej zdravotnej starostlivosti, ktorí poskytujú ústavnú pohotovostnú službu na urgentnom príjme 2. typu.

Podľa dôvodovej správy je predmetom návrhu, vzhľadom na počet ošetrených pacientov u poskytovateľov ústavnej zdravotnej starostlivosti poskytujúcich urgentnú zdravotnú starostlivosť na urgentnom príjme 1. typu, prehodnotiť sieť poskytovateľov ústavnej zdravotnej starostlivosti, ktorí budú poskytovať urgentnú zdravotnú starostlivosť na urgentnom príjme 2. typu.

Schválením návrhu sa majú zmeniť aj názvy dvoch ďalších poskytovateľov zdravotnej starostlivosti – levickej a komárňanskej nemocnice, a to na Nemocnicu Levice s.r.o. a Nemocnicu Komárno s.r.o.

Súvisiace články

Aktuálne správy