Slovensko podľa SaS nedobieha v hospodárskom raste priemer EÚ

Hospodárska politika vlády Smeru podľa tímlídra SaS pre verejné financie Eugena Jurzycu demontuje systém, v ktorom sa oplatí pracovať a podnikať.

Slovensko prestalo dobiehať v ostatných rokoch priemer EÚ v hospodárskom raste. Ako ďalej v stredu povedal tímlíder SaS pre verejné financie Eugen Jurzyca, po tom, čo prišla k moci strana Smer-SD, nezvládla riadenie ekonomiky. "Motivácia ľudí odchádzať z chudobnejšej krajiny do bohatšieho okolia naďalej pretrváva," povedal Jurzyca.

V rámci súčasnej hospodárskej politiky sa totiž podľa Jurzycu v parlamente robí viacero chybných krokov. Či už ide o rôzne daňové výnimky, alebo osobitné odvody pre ekonomicky úspešných, či cenové regulácie, marketingové balíčky a stimuly vybraným firmám. Osobitný odvod pre reťazce by sa mal podľa Jurzycu zrušiť a napraviť by sa malo viacero dier v daňovom systéme. "A sme aj proti stimulom," skonštatoval Jurzyca.

Vláda podľa Jurzycu často na tlačovkách hovorí, že klesá nezamestnanosť. Avšak v rámci krajín V4 sa od roku 2012 zamestnanosti na Slovensku darí podľa neho najmenej. "Hospodárska politika vlády Smeru demontuje systém, v ktorom sa oplatí pracovať a podnikať a nerobí ďalšie kroky, aby sa systém obnovil a rozvíjal," povedal Jurzyca.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy