Falcon Private Bank odchádza z britského trhu, predáva svoju divíziu Dolfinu

Švajčiarska súkromná banka Falcon Private Bank ukončí svoje pôsobenie na britskom trhu a predá majetok londýnskej divízie Falcon Private Wealth spoločnosti Dolfin Financial. Oznámila to v pondelok bez detailov o finančnej stránke transakcie.

Falcon, ktorú vlastní blízkovýchodná investičná firma Aabar Investments, uviedla vo svojom vyhlásení, že predaj odzrkadľuje jej strategické priority. Chce sa totiž sústrediť na vybrané trhy prostredníctvom hlavných platforiem v Zürichu a Dubaji.

Spoločnosť Falcon Private Wealth bude aj naďalej poskytovať služby svojim klientom v Spojenom kráľovstve, ale bude ju riadiť Dolfin, v rámci dohody o predaji, ktorú chcú obe strany dokončiť najneskôr v máji.
"Aj keď ľutujem, že sa sťahujeme z britského trhu, je to správny krok," povedal generálny riaditeľ Falcon Private Bank Martin Keller.

Falcon má zhruba 20 zamestnancov v Spojenom kráľovstve a spravuje aktíva v hodnote približne 1 miliardy USD (888,10 milióna eur). Dolfin si po prevzatí ponechá súčasných manažérov firmy.

Súvisiace články

Aktuálne správy