Riziká spojené s technológiami Huawei sú podľa britského úradu pre kybernetickú bezpečnosť zvládnuteľné

Najväčší svetový výrobca telekomunikačných zariadení Huawei čelí vo viacerých krajinách podozreniam, že svoje technológie môže použiť na špionážne účely. Vo Veľkej Británii s čínskou firmou na vývoji siete 5G spolupracujú poprední mobilní operátori Vodafone, EE a Three

Riziká spojené s projektmi čínskej firmy Huawei na britskom telekomunikačnom trhu sú zvládnuteľné. Uviedlo to v pondelok britské centrum pre kybernetickú bezpečnosť. Najväčší svetový výrobca telekomunikačných zariadení Huawei čelí vo viacerých krajinách podozreniam, že svoje technológie môže použiť na špionážne účely. Snahu firmy dodávať produkty pre mobilnú sieť piatej generácie už zablokovali Austrália, Nový Zéland a USA. Aktivity firmy z pohľadu bezpečnostných rizík skúmajú aj v Kanade a Nemecku.

Na vývoji sietí 5G vo Veľkej Británii s čínskou firmou spolupracujú poprední mobilní operátori Vodafone, EE a Three. O tom, či budú môcť používať technológie Huawei aj naďalej, rozhodne vládny audit, ktorý sa uskutoční počas marca a apríla. Centrum pre kybernetickú bezpečnosť svoje zistenia zatiaľ nezverejnilo a obmedzilo sa iba na konštatovanie, že z pohľadu kybernetickej bezpečnosti má k dispozícii „unikátne možnosti dohľadu a porozumenia“ technológií firmy Huawei, informuje portál bbc.com.

https://www.bbc.com/news/business-47274643

Súvisiace články

Aktuálne správy