Ázijské akciové trhy v pondelok rástli

Väčšina akciových trhov v Ázii v pondelok rástla. Investori privítali správu, že Čína a USA budú pokračovať v rokovaniach o vyriešení obchodných sporov.

Juhokórejský index Kospi posilnil o 0,7 % na 2 210,89 bodu, zložený šanghajský index o 2,5 % na 2 748,92 bodu a hongkonský index Hang Seng o 1,7 % na 28 382,13 bodu. Hlavný tokijský index Nikkei 225 vzrástol o 1,8 % na 21 281,85 bodu po zverejnení údajov o decembrovom poklese objednávok strojov a zariadení, ktorý však bol o veľa miernejší než predpovede analytikov.

Po ukončení obchodovania na svetových trhoch Čína a USA v piatok potvrdili, že obchodné rokovania budú pokračovať tento týždeň vo Washingtone. To podporilo optimizmus, že oba štáty smerujú k dohode. Americký obchodný splnomocnenec Robert Lighthizer uviedol, že počas dvojdňových rokovaní, ktoré sa v piatok skončili v Pekingu, sa vo vyjednávaniach „dosiahol pokrok“ v dôležitých otázkach. Čínsky prezident Si Ťin-pching zároveň na stretnutí s ním vyjadril nádej na dohodu, ktorá bude výhodná pre obe strany, informovala čínska štátna agentúra Xinhua.

Súvisiace články

Aktuálne správy