Finančná správa už zakročila voči prevádzkovateľom 622 webových sídiel s nelegálnym hazardom

V zozname zakázaných ponúk aktuálne eviduje finančná správa 184 webstránok s nelegálnym hazardom.

Finančná správa (FS) aj naďalej aktívne vyhľadáva webové sídla s nelegálnym hazardom. Zakročila už voči prevádzkovateľom 622 takýchto webových sídiel. V zozname zakázaných ponúk podľa zverejnených informácií aktuálne eviduje 184 webstránok s nelegálnym hazardom. Za prevádzkovanie zakázaných ponúk pritom hrozí vysoká pokuta.

„Subjekty, ktorým zaslala finančná správa oficiálnu výzvu, majú 10 dní na to, aby nelegálnu činnosť ukončili. V opačnom prípade sa tak ocitnú v zozname zakázaných webových sídiel. Momentálne sa v ňom nachádza 184 webstránok. Zoznam prevádzkovateľov nelegálneho hazardu na internete je verejne dostupný na portáli finančnej správy v časti Hazardné hry,“ informujú daniari.

Na základe výzvy finančnej správy prestalo poskytovať zakázanú ponuku už 287 subjektov, ktoré sa tak nedostali do verejného zoznamu nelegálnych prevádzkovateľov. Ešte pred zaslaním výzvy prestalo prevádzkovať tieto webstránky 34 subjektov. Z dôvodu ukončenia poskytovania zakázanej ponuky mohla finančná správa zo zoznamu vyradiť už 130 subjektov. Tie už nelegálny hazard neposkytujú. „Finančná správa spolupracuje aj so súdmi s cieľom zablokovať účet a zároveň aj samotnú webstránku,“ uvádza finančná správa.

Za prevádzkovanie zakázaných ponúk hrozí pokuta až do výšky 500 000 eur. Využívanie nelegálnych webových sídiel však môže spôsobiť problémy aj ich používateľom. „Finančná správa preto upozorňuje občanov, že ako klienti týchto nelegálnych stránok sa vystavujú riziku straty investovaných peňazí,“ apelujú daniari.

Súvisiace články

Aktuálne správy