Ryanair pre štrajk zrušil lety z Bratislavy do Bruselu – Charleroi a späť

Pre generálny štrajk verejných služieb v Belgicku bol v stredu zrušený odlet na pravidelnej linke Ryanairu z Bratislavy do Bruselu - Charleroi o 7:00 aj prílet do Bratislavy o 11:00.

Írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair pre generálny štrajk verejných služieb v Belgicku v stredu zrušila plánovaný odlet na pravidelnej linke z Bratislavy do Bruselu – Charleroi o 7:00 aj prílet do Bratislavy o 11:00. Pre agentúru SITA to potvrdila hovorkyňa Letiska M. R. Štefánika v Bratislave Veronika Ševčíková.

„Letecká spoločnosť zároveň e-mailom a textovou správou informovala cestujúcich o ďalších možnostiach – o možnosti vrátenia ceny za letenku, o možnosti zmeniť rezerváciu letu na najbližší voľný let alebo na dostavenie sa do destinácie alternatívnou trasou,“uviedla Ševčíková. Viac informácií je na webe dopravcu.

„Počas dnešného dňa (13. februára) je naplánovaných na Letisku M. R. Štefánika spolu 44 letov – 22 príletov (z toho deväť v pravidelnej doprave) a 22 odletov (z toho deväť v pravidelnej doprave),“ dodala Ševčíková.

Celoštátny štrajk za vyššie mzdy v Belgicku paralyzoval v stredu v krajine letiská, prístavy a železničnú prepravu a stovky závodov na celý deň zastavili výrobu. Odborové organizácie tak protestujú proti limitom na zvyšovanie miezd v čase ekonomického rastu a zároveň žiadajú lepšie podmienky pre odchod do predčasného dôchodku.

Na belgických letiskách nepristávajú takmer nijaké lietadlá a takmer žiadne z nich neštartujú, keďže riadenie letovej prevádzky nemôže iba so základným personálom garantovať bezpečnosť. Stredo-pravicová vláda belgického premiéra Charlesa Michela nie je v postavení rázne na požiadavky štrajkujúcich reagovať, keďže vykonáva funkciu dočasnej vlády po rozpade koalície koncom minulého roka.

Súvisiace články

Aktuálne správy