MOL a Total sa dohodli na vzájomnej akceptácii palivových kariet v Európe

MOL a Total podpísali dohodu, ktorá ich zákazníkom zjednoduší cesty naprieč Európou. MOL Group karty budú akceptované v sieti čerpacích staníc Total vo Francúzsku, Belgicku, Luxembursku, Holandsku a Nemecku a, naopak, palivové karty Total budú akceptované v sieti čerpacích staníc MOL a Slovnaft v Maďarsku, na Slovensku, v Rumunsku a Slovinsku. Informoval o tom Ladislav Procházka zo spoločnosti Slovnaft.
Uviedol, že v prvom kroku sú od februára 2019 akceptované palivové karty Total v sieti MOL v Maďarsku a Rumunsku. Majitelia MOL Group kariet vrátane ich slovenských držiteľov zase môžu profitovať z ich akceptácie v sieti Total vo Francúzsku, Belgicku, Luxembursku, Holandsku a Nemecku. Akceptácia kariet Total v sieti MOL Slovinsko a v sieti Slovnaft na Slovensku sa začne v najbližších mesiacoch.
Zdôraznil zároveň, že vďaka spolupráci MOL a Total sú MOL Group karty akceptované na takmer 7000 čerpacích staniciach v Európe a akceptácia palivových kariet Total sa rozšírila na viac ako 17.000 predajných miest.
„Príležitosť využívať naše palivové karty v západnej Európe je významným medzníkom. Prispeje to k ďalšiemu rozvoju nášho podnikania a zároveň pomôže napĺňať jeden z kľúčových cieľov Stratégie 2030 – stať sa prvou voľbou pre zákazníkov,“ povedal Zsolt Pethő, viceprezident skupiny MOL pre obchod a optimalizáciu.
„Dohoda posilňuje našu pozíciu vo východnej Európe a dokonale dopĺňa našu doterajšiu ponuku akceptačných miest. Predstavuje ďalší krok k upevneniu silnej pozície našich palivových kariet v Európe. Navyše je v súlade s kľúčovým cieľom spoločnosti Total – umožňovať zákazníkom voľbu v oblasti energií a byť partnerom ich mobility,“ uviedol Benoit Luc, viceprezident pre marketing a služby spoločnosti Total v Európe.
Skupina MOL je integrovaná medzinárodná ropná a plynárenská spoločnosť so sídlom v Budapešti. Je aktívna vo viac ako 30 krajinách. V súčasnosti má skupina výrobné aktivity sústredené vo ôsmich krajinách a aktíva na vyhľadávanie prírodných zdrojov sú dostupné v 13 krajinách. Skupina MOL prevádzkuje štyri rafinérie a dva petrochemické závody v Maďarsku, na Slovensku a v Chorvátsku. Vlastní tiež sieť 2000 čerpacích staníc v desiatich krajinách strednej a juhovýchodnej Európy.
Skupina Total je významným hráčom v oblasti energetiky. Vyrába a predáva palivá, zemný plyn a nízkouhlíkovú elektrickú energiu. Má aktivity vo viac ako 130 krajinách sveta.

Súvisiace články

Aktuálne správy