Nemecký cestovný ruch zaznamenal rekord aj vlani, deviaty rok po sebe

Rozmach nemeckého cestovného ruchu pokračoval aj v minulom roku, v ktorom padol nový rekord. Ako uviedol v piatok nemecký štatistický úrad Destatis, počet prenocovaní zo strany domácich aj zahraničných hostí vzrástol v minulom roku o 4 % na 477,6 milióna.

Rozmach nemeckého cestovného ruchu pokračoval aj v minulom roku, v ktorom padol nový rekord.
Ako uviedol v piatok nemecký štatistický úrad Destatis, počet prenocovaní zo strany domácich aj zahraničných hostí vzrástol v minulom roku o 4 % na 477,6 milióna. To znamená ďalší rekordný rok, už deviaty po sebe.
Podľa zástupcov nemeckého sektora cestovného ruchu sa toto odvetvie spolieha najmä na domácich turistov, ktorí sú hlavným motorom rastu odvetvia. To potvrdil aj minulý rok. V prípade domácich hostí sa počet prenocovaní zvýšil o 4 % na 389,9 milióna, zatiaľ čo 5-percentný rast počtu prenocovaní zo strany zahraničných hostí znamenal, že ich celkový počet dosiahol 87,7 milióna.
Podľa experta na cestovný ruch Martina Lohmanna sa s pokračovaním úspešného trendu počíta aj v tomto roku. Vďaka nízkej nezamestnanosti sa očakáva, že bude pretrvávať záujem o dovolenky. Ako povedal Lohmann, tento rok by mal pokračovať rast v počte turistov aj pokiaľ ide o výdavky.

Súvisiace články

Aktuálne správy