Obchodná dohoda medzi USA a Čínou je stále v nedohľadne

Postoje Washingtonu a Pekingu v obchodných rokovaniach sú ešte vzdialené a stále nebolo stanovené stretnutie prezidentov oboch krajín, uviedol vo štvrtok ekonomický poradca Bieleho domu Larry Kudlow.
A ďalšie zdroje z Bieleho domu uviedli, že americký prezident Donald Trump a čínsky prezident Si Ťin-pching sa s najväčšou pravdepodobnosťou nestretnú do 1. marca, čo je termín, dokedy chcú obe krajiny dosiahnuť dohodu o obchode. Tieto správy mali negatívny vplyv na náladu na trhoch a prehĺbili oslabenie na Wall Street.
Trump minulý týždeň povedal, že sa by sa mal v blízkej budúcnosti s čínskym prezidentom osobne stretnúť, aby spečatili konečnú podobu obchodnej dohody.
Kudlow vo štvrtok povedal, že ešte nebol stanovený dátum ani miesto stretnutia. A napriek Trumpovmu optimizmu podľa Kudlowa sa stanoviská oboch strán stále nepriblížili.
Americký obchodný splnomocnenec Robert Lighthizer a minister financií Steven Mnuchin by na budúci týždeň mali cestovať do Číny na tretie kolo rokovaní o obchode.

Súvisiace články

Aktuálne správy