Na slovensko.sk pribudla možnosť platby kartou za desiatky služieb rezortu dopravy

Od 1. februára môžu používatelia elektronických schránok platiť kartou za 58 služieb Ministerstva dopravy a výstavby SR.

Používatelia elektronických schránok môžu od 1. februára za desiatky služieb rezortu dopravy zaplatiť kartou. Na ústrednom portáli verejnej správy slovensko.sk totiž pribudla možnosť platby kartou za 58 služieb Ministerstva dopravy a výstavby SR. Po Ministerstve vnútra SR tak ide o druhé ministerstvo, ktoré na slovensko.sk sprístupnilo možnosť platiť za ich služby kartou.

Samotný proces platby kartou je intuitívny. Používateľ si vyhľadá príslušnú elektronickú službu cez slovensko.sk, po jej potvrdení je následne presmerovaný na špecializovaný portál rezortu dopravy, kde uskutoční svoje podanie vyplnením požadovaných údajov. Po spracovaní podania bude do elektronickej schránky platiteľa doručený príkaz na úhradu spolu s variabilným symbolom platby.

"Celý proces prebieha tak, že priamo v elektronickej schránke kliknete na tlačidlo Zaplatiť, následne si vyberiete možnosť platby kartou a stlačíte Zaplatiť kartou, čím sa dostanete do platobnej brány Virtuálneho kiosku. Ďalej sa postupuje ako pri klasickom nákupe cez internet, teda zadaním mena vlastníka karty, čísla platobnej karty, dátumu exspirácie a CVC2 kódu," informuje Národná agentúra pre sieťové a elektronické služby (NASES). Na záver používateľ stlačí tlačidlo, ktoré ho vráti do elektronickej schránky, kde mu po spracovaní platby bude doručená informácia o úhrade.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy