Deutsche Bank po troch rokoch strát vlani dosiahla čistý zisk 341 mil. eur

Vo štvrtom kvartáli 2018 však peňažný ústav evidoval stratu 409 mil. eur pre pokles príjmov z obchodovania s dlhopismi a devízami.

Nemecká banka Deutsche Bank po troch rokoch strát za vlaňajšok vykázala zisk, keďže splnila svoje plány v oblasti redukcie nákladov. Banka v piatok informovala, že v roku 2018 dosiahla čistý zisk 341 mil. eur, pričom v roku 2017 skončila v strate 735 mil. eur. V záverečnom kvartáli minulého roka však peňažný ústav evidoval stratu 409 mil. eur v dôsledku poklesu príjmov z obchodovania s dlhopismi a devízami.

Deutsche Bank znižuje počet zamestnancov, zbavuje sa riskantných aktív a opätovne sa sústreďuje na Európu a Nemecko a nie na snahu o súťaž s investičnými bankami na Wall Street. Doteraz však banka investorov nepresvedčila. Hodnota jej akcií za uplynulých dvanásť mesiacov oslabila o 45 percent.

Vo štvrtok akcie Deutsche Bank klesli o 4,4 percenta pre dohady, že by sa mohla zlúčiť s Commerzbank, ktorá je jej menším nemeckým konkurentom. Generálny riaditeľ Deutsche Bank Christian Sewing však na otázku v súvislosti s možnou fúziou ešte minulý týždeň odpovedal, že jeho prvým cieľom je obnovenie ziskovosti a že fúzia je „mimo toho, o čom v súčasnosti rozmýšľam“.

Súvisiace články

Aktuálne správy