Londýn je dlhodobo najobľúbenejšou destináciou v Európe

Hlavné mesto Veľkej Británie Londýn je dlhodobo najobľúbenejšou destináciou v Európe. Klienti si tam kupujú najviac jednosmerné letenky, keď idú za prácou, pretože nevedia približne, kedy sa vrátia. Uviedla to vo štvrtok slovenská spoločnosť pelicantravel.com, ktorá má aktivity v predaji leteniek, dovoleniek, víkendových pobytov, je prevádzkovateľom portálu Pelikan.sk. Pôsobí aj v ČR, Poľsku, Maďarsku, Nemecku a Rakúsku.
Podľa jej spolumajiteľky Tatiany Ondrejkovej bude záležať od dohody alebo nedohody Británie s Európskou úniou, či bude, alebo nebude tzv. tvrdý brexit. „Nemyslím si, že Veľká Británia úplne zavrie hranice, a cestovatelia tam nebudú môcť chodiť,“ povedala s tým, že sledujú situáciu leteckých spoločností a ich liniek.
V súvislosti s dosahom možného spomalenia ekonomiky povedala, že sa snažia aktivity diverzifikovať a okrem Slovenska sa skôr sústrediť na veľký európsky trh, pripravujú produkty pre ekonomicky silnejšie krajiny, ako Británia, Rakúsko a Nemecko.
Spoločnosť má viac ako 170 zamestnancov a bude im prispievať na rekreačné poukazy. Nevyužije však elektronické poukážky, zamestnanci budú predkladať faktúru. Pre klientov pripravujú špeciálne produkty a rozšíria portfólio pre pobyty na Slovensku, uzavrela Ondrejková.

Súvisiace články

Aktuálne správy