Prevádzkový zisk Samsungu klesol o takmer 30 percent

Za október až december firma vykázala prevádzkový zisk 10,8 bil. juhokórejských wonov, čo bol medziročný pokles o 28,7 %.

Juhokórejský výrobca elektroniky Samsung Electronics počas záverečných troch mesiacov vlaňajška evidoval pokles prevádzkového zisku o takmer 30 percent, keďže oslabil globálny dopyt po jeho pamäťových čipoch a smartfónoch. Firma vo štvrtok informovala, že jej prevádzkový zisk za október až december sa medziročne zmenšil o 28,7 percenta na 10,8 bil. juhokórejských wonov (KRW).

Tržby spoločnosti vo štvrtom kvartáli minulého roka sa znížili o vyše 10 percent na 59,3 bil. KRW a čistý zisk klesol o 31 percent na 8,5 bil. KRW. Samsung uviedol, že dopyt po jeho pamäťových čipoch oslabil v dôsledku „zväčšujúcich sa vonkajších neistôt“ a prispôsobenia zásob u veľkých zákazníkov. Predaj smartfónov Galaxy tiež klesol vzhľadom na stagnáciu na globálnych trhoch. Za celý rok 2018 však Samsung dosiahol rekordný prevádzkový zisk 59 bil. KRW a rekordné tržby v sume 244 bil. KRW.

Samsung Electronics pôsobí od roku 2002 aj na Slovensku prostredníctvom spoločnosti Samsung Electronics Slovakia. Produkcia spoločnosti je zameraná najmä na výrobu LCD televízorov s LED technológiou.

Súvisiace články

Aktuálne správy