Matečná nevylúčila, že sa mäso z chorých poľských kráv dostalo aj na Slovensko

Ministerka pôdohospodárstva vyzvala spotrebiteľov, aby kupovali overené slovenské mäso a vyhli sa najmä pojazdným predajniam s mäsom.

Aféra s poľským mäsom je nehoráznosť a určite bude mať dohru, uviedla v utorok ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriela Matečná na tlačovej besede. Nevylúčila, že sa mäso z chorých zvierat nachádza aj na Slovensku. Reagovala tak na správy o škandále na bitúnku, ktorý odhalili poľskí investigatívni novinári.

„Spolu s českým ministrom sme vyzvali poľského ministra, aby reagoval. Je to skutočne nehoráznosť,“ uviedla Matečná. Naznačila však, že sa môže vyskytovať v pojazdných poľských predajniach s mäsom. Ministerka apeluje aj na starostov, ktorí takýmto pokútnym predajcom dávajú priestor v obciach.

„My to nevieme vylúčiť, že takéto mäso na Slovensku nie je. Ale opäť apelujem na spotrebiteľa, kupujte slovenské. Kupujte tam, kde vieme, že to prešlo celou našou kontrolou. Od chovov, cez porážky, cez spracovanie až na pulty,“ vyzvala ministerka Matečná slovenských spotrebiteľov. "Je to naozaj škandál, ktorý určite bude mať dohru nielen v Poľsku samotnom, ale určite sa tým budeme zaoberať následne aj na rade (EÚ),“ dodala Gabriela Matečná.

 

 

Súvisiace články

Aktuálne správy