Deutsche Bank očakáva ďalšie investície od Kataru

Nemecká banka Deutsche Bank rokuje o dodatočných investíciách od Kataru s cieľom posilniť svoju finančnú pozíciu. Nové investície by mohla získať pravdepodobne prostredníctvom katarského investičného fondu Qatar Investment Authority (QIA).
Ako uviedla agentúra Bloomberg, ktorá sa odvolala na nemenované zdroje oboznámené s rokovaniami, zatiaľ nie sú jasné ani objem, ani načasovanie investície. Hovorca Deutsche Bank sa k informáciám nevyjadril a informácie neposkytol ani katarský investičný fond.
Katarská kráľovská rodina už v Deutsche Bank podiel vlastní. Ten získala prostredníctvom dvoch ďalších fondov, pričom podiel dosahuje 6,1 %.
Samotný QIA spravuje majetok za zhruba 320 miliárd USD (282,04 miliardy eur) a je známy niekoľkými významnými investíciami. Postupne získal podiely vo viacerých veľkých spoločnostiach vrátane ruského ropného koncernu Rosnefť či nemeckej automobilky Volkswagen.
Investíciu QIA naznačil počas nedávno skončeného sa Svetového ekonomického fóra v Davose aj šéf fondu, katarský minister zahraničných vecí Muhammad al-Thání. Ako uviedol, Katar má záujem o viaceré sektory hospodárstva v Nemecku a k nim patria aj finančné služby. Už na jeseň minulého roka vláda Kataru prisľúbila, že v najbližších piatich rokoch chce v Nemecku investovať desať miliárd eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy