Modernizovaný systém elektronického verejného obstarávania na ÚVO je najpoužívanejší

Podiel užívateľov nového štátneho systému elektronického verejného obstarávania od jeho zavedenia vlani 18. októbra za tri mesiace vzrástol z 8,86 % na 48,71 %.

Modernizovaný systém elektronického verejného obstarávania (EVO) na Úrade pre verejné obstarávanie (ÚVO) je už najpoužívanejší na Slovensku. Podiel užívateľov od jeho zavedenia vlani 18. októbra za tri mesiace vzrástol päť a pol násobne z 8,86 % na 48,71 %. Informoval o tom v pondelok úrad s tým, že pokračuje v zlepšovaní nového systému EVO.

Predseda ÚVO Miroslav Hlivák ocenil, že tím úradu vybudoval taký systém elektronickej komunikácie vo verejnom obstarávaní, keď rastie počet jeho užívateľov. „Teší ma, že modernizovaný systém ÚVO sa stal najpoužívanejším na Slovensku. Podľa štatistík úradu počas troch mesiacov od jeho spustenia zásadne narástol počet užívateľov,“ uviedol Hlivák. „Považujem to za dôkaz, že intenzívna práca nášho tímu, ale najmä použitie verejných peňazí bolo efektívne,“ dodal. Z projektu podľa Hliváka profitujú samotní občania aj štátne inštitúcie a jeho prioritou ako verejného funkcionára je efektívne hospodárenie s verejnými peniazmi.

ÚVO pracuje na ďalšom zdokonaľovaní modernizovaného systému EVO. „Úrad bude naďalej pokračovať vo vylepšeniach tohto systému aj na základe spätnej väzby od používateľov. V najbližších týždňoch v ňom dopracuje komunikačný modul, ktorý ešte viac sprehľadní komunikáciu medzi verejným obstarávateľom, obstarávateľom a uchádzačmi,“ priblížil vedúci oddelenia elektronického verejného obstarávania na ÚVO Martin Hoffmann.

Súvisiace články

Aktuálne správy