Na zozname nelegálneho hazardu eviduje finančná správa takmer 180 webstránok

Doteraz finančná správa zakročila už voči vyše 600 subjektom, ktoré na internete prevádzkovali stránky so zakázanou ponukou hazardných hier.

Finančná správa aktuálne eviduje na zozname webových sídiel so zakázanou ponukou hazardu 179 webstránok. Doteraz pritom zasiahla voči 612 webovým stránkam s nelegálnym hazardom. Subjekty, ktorým zaslala oficiálnu výzvu, majú 10 dní na to, aby nelegálnu činnosť ukončili, inak sa dostanú na spomínaný zoznam zakázaných stránok.

Na základe výzvy finančnej správy tak prestalo nelegálny hazard ponúkať 286 subjektov. Ešte pred zaslaním výzvy prestalo prevádzkovať takéto webstránky 29 subjektov. „Z dôvodu ukončenia poskytovania zakázanej ponuky mohla finančná správa zo zoznamu vyradiť už 130 subjektov. Tie už nelegálny hazard neposkytujú,“ informuje finančná správa s tým, že spolupracuje aj so súdmi s cieľom zablokovať účet a zároveň aj samotnú webstránku.

Za prevádzkovanie webstránok so zakázanou ponukou hazardu pritom hrozí pokuta až do výšky 500 tis. eur. Problémy si však ich využívaním môžu narobiť aj samotní užívatelia. „Finančná správa preto upozorňuje občanov, že ako klienti týchto nelegálnych stránok sa vystavujú riziku straty investovaných peňazí,“ píše v tlačovej správe finančná správa.

Súvisiace články

Aktuálne správy