Zisk American Express za štvrtý kvartál vysoko prekonal očakávania

Spoločnosť, ktorá vydáva kreditné karty, za október až december vykázala zisk 2,01 mld. USD, čiže 2,32 USD na akciu, analytici predpovedali 1,80 USD na akciu.

Spoločnosť American Express, ktorá vydáva kreditné karty, vo štvrtom kvartáli vlaňajška dosiahla zisk 2,01 mld. USD, čiže 2,32 USD na akciu, pričom v rovnakom období predchádzajúceho roka skončila v strate 1,21 mld. USD, čiže 1,42 USD na akciu. Zisku firmy pomohli nižšie dane a to, že jej klienti zvýšili výdavky prostredníctvom kreditných kariet.

Čistý zisk American Express za záverečné tri mesiace minulého roka vysoko prekonal očakávania analytikov. Podľa prieskumu spoločnosti FactSet totiž analytici predpokladali, že firma vykáže zisk 1,80 USD na akciu. Klienti AmEx prostredníctvom kreditných kariet vo štvrtom kvartáli vlaňajška minuli 309 mld. USD, čo bol medziročný rast o 6 percent. V roku 2019 American Express očakáva zisk v pásme 7,85 až 8,35 USD na akciu. Analytici predpovedajú, že zisk firmy za celý tento rok bude 8,15 USD na akciu.

Súvisiace články

Aktuálne správy