Korunovácia ikony rapu: Snoop Dogg investuje do švédskeho platobného startupu

, CNBC Foto: SITA/AP

Švédsky on-line platobný jednorožec Klarna uviedol, že Snoop Dogg sa rozhodol investovať do firmy a stal sa aj súčasťou novej marketingovej kampane.

Americký rapper Snoop Dogg sa okrem hudobného priemyslu zameriava aj na oblasť fintech. Klarna, ktorá používa slogan "Smoooth Payments", si pozvala 47-ročného hudobného umelca, aby bol súčasťou novej kampane. Videoreklama uverejnená na YouTube ukazuje rappera počas "korunovácie".
 

"Hľadal som príležitosť rozšíriť svoje technologické investície o portfólio v Európe a všimol som si, ako Klarna funguje a ako napadajú status quo. Som veľmi nadšený z tohto partnerstva," uviedol Snoop Dogg vo vyhlásení vo štvrtok.

"Snoop je nielen rapová legenda, ale aj úspešný obchodník so skutočným záujmom o technológie, maloobchod a elektronický obchod", uviedol vo vyhlásení generálny riaditeľ spoločnosti Klarna Sebastian Siemiatkowski. "Má veľké znalosti o správaní sa spotrebiteľov a je výnimočný, pokiaľ ide o branding a marketing."

Klarna, založená v roku 2005, poskytuje platobné riešenia pre spotrebiteľov a obchodníkov. Má 60 miliónov zákazníkov a 100 000 obchodníkov využívajúcich platformu v 14. krajinách sveta. V roku 2017 získala bankovú licenciu zo strany švédskeho finančného regulátora. Spoločnosť bola naposledy oceňovaná investormi v roku 2015, na úrovni 2,25 miliárd dolárov, čím sa stala jedným z najväčších európskych fintech jednorožcov, teda súkromných spoločností, ktoré majú hodnotu viac ako 1 miliardu dolárov. Ďalšími významnými akcionármi sú H & M a Visa.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy