Zisk JPMorgan Chase v 4. kvartáli vzrástol, ale menej, ako sa čakalo

Americká banka Spoločnosť JPMorgan Chase zaznamenala v uplynulom 4. kvartáli nárast zisku, ale menší, ako jej predpovedali analytici z Wall Street. Dôvodom boli slabšie príjmy z obchodovania v dôsledku výkyvov na trhoch, ktoré nenahradili ani väčšie zisky z úrokov a z nárastu úverov.
JPMorgan Chase v utorok oznámila, že jej zisk za tri mesiace do konca decembra stúpol o 67 % na 7,07 miliardy USD (6,17 miliardy eur), čo predstavuje 1,98 USD na akciu, zo 4,23 miliardy USD alebo 1,07 USD/akcia rok predtým. Vlaňajší zisk priaznivo ovplyvnila aj daňová reforma v USA.
Analytici, ktorých oslovila spoločnosť Refinitiv, však predpovedali banke ešte vyšší zisk, a to 2,20 USD na akciu.
Tržby JPMorgan z obchodovania v 4. kvartáli klesli o 5,7 % na 3,17 miliardy USD z predvlaňajších 3,37 miliardy USD, pričom výnosy z obchodovania s dlhopismi sa znížili o 16 %.
Celkové tržby americkej veľkobanky však v sledovanom období vzrástli o 4,1 % na 26,80 miliardy USD a tesne zaostali za odhadom analytikov, ktorí jej predpovedali tržby 26,83 miliardy USD.
Náklady JPMorgan v 4. štvrťroku stúpli o 6 % na 15,7 miliardy USD zo 14,9 miliardy USD na konci predchádzajúceho roka.
Návratnosť vlastného kapitálu, kľúčová miera ziskovosti, dosiahla v 4. štvrťroku 12 % v porovnaní so 7 % v rovnakom období predvlani.

Súvisiace články

Aktuálne správy