V Malých Bieliciach chce súkromný investor postaviť nové rodinné domy

Mestskú časť Malé Bielice v Partizánskom chce súkromný investor rozšíriť o ďalšiu individuálnu bytovú výstavbu (IBV). Počíta tam s vybudovaním viacerých rodinných domov, ktoré od neho odkúpia záujemcovia o bývanie.
Predmetom projektu je výstavba 17 typových radových rodinných domov, 23 samostatne stojacich rodinných domov, ako i ďalšej potrebnej infraštruktúry, vyplýva z návrhu, ktorý predložila spoločnosť R.A.M. FAM., s.r.o., so sídlom v Topoľčanoch orgánom na posúdenie vplyvov na životné prostredie.
Nová IBV by mala podľa zámeru stáť v západnej časti katastra Malých Bielic, na okraji zastavaného územia s jestvujúcou riedkou výstavbou rodinných domov. Celková plocha riešeného územia, ktoré vlastní investor, predstavuje 31.953,49 metra štvorcového.
Spoločnosť výstavbou reaguje na zvyšujúci sa záujem o bývanie v tamojšej lokalite, pričom predpokladá klientelu hlavne z domáceho obyvateľstva a ľudí z priľahlých obcí. „Projekt rozšíri ponuku možností bývania v Partizánskom a jeho priľahlom okolí. Priama väzba na priľahlý priemyselný park predstavuje možnú pracovnú príležitosť s vynikajúcou dostupnosťou. Investícia pozitívne zhodnocuje územie v riešenej lokalite,“ doplnila firma.
S výstavbou IBV chce investor začať v máji tohto roka, dokončiť ju a dať do užívania v decembri 2024. Celkové orientačné náklady odhadol na 2.750.000 eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy