Nový investor do humenského priemyselného parku Guttmanovo nakoniec nepríde

Spoločnosť NASA plast, s.r.o. nakoniec nezrealizuje svoj investičný zámer v humenskom priemyselnom parku Guttmanovo. Mestské zastupiteľstve jej ešte vlani schválilo dlhodobý prenájom spôsobom hodným osobitného zreteľa.
„Naša firma sa so svojím strategickým partnerom rozhodla zmeniť svoj zámer a nepodnikať v meste Humenné,“ uviedol pre TASR konateľ spoločnosti Róbert Sališ. Na otázku, či plánujú tento investičný zámer realizovať inde, odpovedal áno. Spoločnosť, ktorá pôsobí na trhu v oblasti produkcie tovarov z plastov a gumy a spracovania plastových gumových polotovarov približne 15 rokov, chcela v parku v prvej fáze vyrábať plastové nádrže a čistiarne odpadových vôd. V úvode plánovala zamestnať do 20 ľudí.
Spoločnosť mala záujem na pozemku o výmere 5269 štvorcových metrov (m2) realizovať výstavbu priemyselnej haly. Investícia do nej mala podľa Sališa predstavovať približne 400.000 eur. Poslanci mali materiál na stole trikrát. Investorovi pozemok prenajali na 20 rokov za 0,50 eura za m2 ročne bez DPH. Ten chcel prevádzku spustiť najneskôr vlani v auguste. Zamestnancov plánovali získavať z Humenného a blízkeho okolia. Práca bola určená skôr pre mužov.
Príprava priemyselného parku Guttmanovo, ktorý má rozlohu 5,4 hektára, bola zrealizovaná v novembri 2004. Predmetná parcela doteraz nebola využívaná a po zrušení uznesenia o prenájme by mala byť opäť voľná.

Súvisiace články

Aktuálne správy