Záujem sporiteľov o zmenu DSS vlani vzrástol

Sociálna poisťovňa vydala v minulom roku sporiteľom 30 870 akceptačných listov, čo je doteraz najväčší počet akceptačných listov, ktorý poisťovňa vydala za jeden kalendárny rok.

Sociálna poisťovňa vydala v minulom roku sporiteľom 30 870 akceptačných listov. Ako uviedol hovorca Sociálnej poisťovne Peter Višváder, ide doteraz o najväčší počet akceptačných listov, ktorý Sociálna poisťovňa vydala za jeden kalendárny rok. Akceptačný list vydá poisťovňa takému sporiteľovi, ktorý má záujem prestúpiť do inej dôchodkovej správcovskej spoločnosti (DSS) a osobne o tento list požiada v príslušnej pobočke poisťovne.

V roku 2017 vydala Sociálna poisťovňa 29 261 akceptačných listov. „Vyšší počet vydaných akceptačných listov v roku 2018 naznačuje pretrvávajúci záujem sporiteľov o ich prestup v rámci II. dôchodkového piliera do inej DSS,“ tvrdí hovorca poisťovne.

Za vydanie akceptačného listu sporiteľ zaplatí 16 eur. V prípade, že do inej DSS ešte neprestúpil, resp. od posledného prestupu sporiteľa uplynul viac ako jeden rok, jeho vydanie je bezplatné. Akceptačný list vybavuje pobočka na počkanie a sporiteľ ho následne odovzdá tej DSS, do ktorej sa rozhodol prestúpiť.

Súvisiace články

Aktuálne správy