Smartwings spustí pravidelné lety zo Slovenska do tureckej Antalye

Česká letecká spoločnosť Smartwings spustí koncom mája nové sezónne linky z Bratislavy a Košíc do tureckej Antalye. Populárne letovisko na pobreží Stredozemného mora je síce tradičnou destináciou českej spoločnosti, doteraz tam ale zo Slovenska vysielala iba charterové lety. Uviedol to server E15.cz.
„Pravidelná linka Smartwings Bratislava – Antalya sa bude prevádzkovať od 30. mája až dvakrát denne a linka Košice – Antalya od 31. mája až päťkrát týždenne,“ povedala hovorkyňa Smartwings Vladimíra Dufková. Obidve linky sú v súčasnosti plánované v rámci letného letového poriadku a prevádzka na nich by sa mala skončiť v októbri.
Antalya je populárnym dovolenkovým cieľom, napríklad z Prahy do tejto destinácie bude tento rok v lete okrem Smartwings lietať aj turecká spoločnosť SunExpress. Na linkách z Bratislavy a Košíc ale český dopravca priamu konkurenciu mať nebude. Lety z Bratislavy do Turecka ponúkne už len írsky Ryanair, ktorý sezónne prevádzkuje linku na letisko Dalaman pri stredomorskom letovisku Marmaris.

Súvisiace články

Aktuálne správy