Skylink, UPC Direct či freeSAT: M7 Group kúpi satelitné služby Liberty Global vo východnej Európe

, ČTK Foto: getty images

Spoločnosť M7 Group, ktorá na Slovensku prevádzkuje satelitnú platformu Skylink, kúpi satelitnú časť firmy Liberty Global v Českej republike, na Slovensku, v Rumunsku a v Maďarsku. Transakcia podlieha schváleniu regulátora. Firma to v piatok oznámila v tlačovej správe.

Najväčší tuzemský satelitný operátor M7 Group tak získa zhruba 800 000 nových zákazníkov, ktorých mala Liberty Global v krajinách východnej Európy. Liberty Global poskytuje v Maďarsku satelitné služby pod značkou UPC Direct, v Česku a na Slovensku ako freeSAT a v Rumunsku pod značkou FocusSat.

"Je to logická akvizícia, ktorá nám umožňuje konsolidovať aktivity satelitnej televízie spoločnosti Skylink na českom a slovenskom trhu a zároveň vstúpiť na dva nové trhy. Okrem toho budeme môcť na týchto dvoch nových trhoch rozširovať svoju hybridné satelitné a OTT TV platformy (televízne vysielanie cez internet ). Na našich existujúcich trhoch je platforma OTT už využívaná zhruba 15 až 20 percentami zákazníkov," uviedol generálny riaditeľ M7 Hans Troelstra.

Skylink má v Česku a na Slovensku podľa minuloročných údajov celkovo okolo 1,65 milióna zákazníkov, z toho na Slovensku asi 650 tisíc. Milión používateľov platí mesačný servisný poplatok a 650 000 si predpláca niektorý z programových balíčkov.

Súvisiace články

Aktuálne správy