V Skalici pribudlo 22 bytov, ak mesto získa úver, bude ho splácať až 40 rokov

V uplynulých dňoch bol v meste Skalica odovzdaný do užívania bytový dom na ulici Karvašova. TASR informoval Miroslav Minďáš zo sekretariátu primátora, viceprimátora a prednostu mesta Skalica. V bytovom dome sa nachádza 22 bytových jednotiek, z toho šesť jednoizbových a 16 dvojizbových. Mesto už vybralo podnájomníkov, ktorí budú nové byty užívať.
„Nájomné byty získali do užívania žiadatelia, ktorí spĺňajú podmienky podľa zákona a Všeobecne záväzného nariadenia a sú zaradení do evidencie žiadateľov o nájomný byt. Žiadosti o pridelenie nájomného bytu sú individuálne posudzované Komisiou pre sociálne veci, zdravotníctvo a bývanie pri Mestskom zastupiteľstve v Skalici. Komisia volí k žiadostiam individuálny prístup prihliadajúc na sociálnu, zdravotnú a finančnú situáciu žiadateľa,“ uviedol zamestnanec mestského úradu.
Nájomné byty vybudovala súkromná firma. Mesto v januári 2019 požiada o dotáciu z Ministerstva dopravy a výstavby (MDaV) SR vo výške 30 percent a úver zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB) vo výške 70 percent ceny nájomných bytov. „V prípade získania dotácie z MDaV SR a úveru zo ŠFRB mesto uvedené byty odkúpi. Úver je so splatnosťou až 40 rokov,“ doplnil Minďáš.

Súvisiace články

Aktuálne správy