ZSE upozorňuje na nebezpečné falošné e-maily

Spoločnosť Západoslovenská energetika upozorňuje na e-mail z adresy asistent@zse.sk. Radí ho neotvárať, pretože môže ísť o hackerský útok.

Spoločnosť Západoslovenská energetika (ZSE) upozorňuje na nebezpečný falošný e-mail. V stredu sa totiž na firmu obrátilo viacero spotrebiteľov z radov podnikateľov, ktorí dostali e-mail v mene ZSE z adresy asistent@zse.sk. Spoločnosť však odporúča túto správu neotvárať, s vysokou pravdepodobnosťou totiž môže ísť o hackerský útok.

„Na spoločnosť sa obrátilo zatiaľ desať osôb, pričom niektorí nie sú ani zákazníkmi ZSE, s otázkami ohľadom e-mailu, ktorý im bol doručený,“ informovala spoločnosť. E-mail, ktorého predmetom je údajná upomienka, obsahuje tiež prílohu s príponou .exe, ktorá môže po otvorení poškodiť počítačový systém prijímateľa.

„Spoločnosť ZSE vyhlasuje, že neprevádzkuje e-mailové konto asistent@zse.sk a nie je odosielateľom predmetnej správy. Spotrebiteľov a obchodných partnerov upozorňujeme, aby prílohu neotvárali, keďže nemôžeme vylúčiť ani to, že cieľom odosielateľa môže byť hackerský útok škodlivým softvérom v prílohe e-mailu,“ dodáva ZSE.

Spoločnosť tiež analyzuje možné kroky na ochranu dobrého mena a obrátila sa aj na Národný bezpečnostný úrad, s ktorým situáciu konzultuje. Zákazníci ZSE majú možnosť overiť si úhradu svojich pohľadávok na Zákazníckej linke 0850 111 555 alebo prostredníctvom online Zákazníckej zóny na stránke www.zse.sk.

Súvisiace články

Aktuálne správy