Zmeny v cestovnom poriadku ZSSK prinesú v TSK niekoľko noviniek

Lepšie prepojenie myjavského regiónu s Trenčínom, vznik priameho medzištátneho spojenia Trenčína s Českou republikou a ďalšie novinky prinesú od 9. decembra zmeny v doprave Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK).
Ako informoval hovorca ZSSK Tomáš Kováč, nový cestovný poriadok prináša lepšie spojenie myjavského regiónu s krajským mestom Trenčín na linke Nové Mesto nad Váhom – Myjava – Velká nad Veličkou (ČR). Namiesto jedného vlaku pôjde priamo do Trenčína a z Trenčína až 18 vlakov bez nutnosti prestupu v Novom Meste nad Váhom.
„Na linke Trenčianska Teplá – Vlárský průsmyk v Českej republike premáva obojsmerne spolu 22 osobných vlakov. Vlaky obsluhujú dve zastávky – Nemšovú a Horné Srnie. Dva osobné vlaky v piatok a v nedeľu idú aj do a zo stanice Vlárský průsmyk, ktorá tvorí prepojenie s Českou republikou. Novinkou je predĺženie nedeľných medzištátnych spojení z Trenčína a do Trenčína,“ uviedol Kováč.
Medzi Novým Mestom nad Váhom a Trenčínom sú vedené dva nové regionálne osobné vlaky, ktoré zastavia na zastávkach Trenčianske Bohuslavice, Melčice, Kostolná-Záriečie, Trenčín-Zlatovce. Nahradili dopravnú obsluhu dvoch regionálnych expresov, ktoré doteraz v týchto zastávkach zastavovali ako osobné vlaky.
„Na linke Púchov – Horní Lideč premáva počas pracovných dní v oboch smeroch spolu 16 osobných vlakov. Osobné vlaky obsluhujú zastávky Púchov závody, Púchov zastávka, Dohňany, Záriečie, Lúky pod Makytou, Lysá pod Makytou a Strelenka. Úsekom prechádza aj 12 expresných vlakov do Prahy a z Prahy, ktoré však zastavujú iba v stanici Púchov a Horní Lideč,“ doplnil hovorca ZSSK s tým, že ďalšie zmeny v železničnej doprave od 9. decembra a presné časy odchodov a príchodov vlakov nájdu cestujúci na webovom sídle ZSSK.
ZSSK v Trenčianskom samosprávnom kraji vypravuje spolu 176 prímestských vlakov, ktoré zastavujú v 73 staniciach a zastávkach. Spoločnosť prevádzkuje dopravu na 288 kilometroch železničných tratí.

Súvisiace články

Aktuálne správy