Shell chce prepojiť plat manažmentu s produkciou emisií

, oilprice.com Foto: SITA/AP

Spoločnosť Royal Dutch Shell plánuje stanoviť krátkodobé ciele znižovania emisií a prepojiť tieto ciele s platmi riadiacich pracovníkov. Ako firma uviedla, reaguje tak na rastúci tlak investorov na stanovenie krátkodobých emisných cieľov.

Shell plánuje každoročne stanoviť emisný cieľ na nasledujúce tri alebo päťročné obdobie počnúc rokom 2020 a pod podmienkou schválenia akcionármi. Rovnako zamýšľa prepojiť tieto ciele a iné opatrenia so svojou politikou odmeňovania, ktorú by mali odhlasovať na valnom zhromaždení v roku 2020.

"Oznámenie je súčasťou snahy o zvýšenie transparentnosti v oblasti zmeny klímy a vytvorenie jasných referenčných hodnôt pre výkonnosť," reagoval Shell, ktorý doposiaľ odmietal výzvy investorov na stanovenie krátkodobých emisných cieľov.

Začiatkom tohto roka spoločnosť Shell odporučila, aby akcionári hlasovali proti návrhu stanoviť a zverejniť ciele, ktoré sú v súlade s cieľom Parížskej dohody o zmene klímy obmedziť globálne otepľovanie. Teraz ale Shell otočil a pridal sa k skupine inštitucionálnych investorov v mene iniciatívy Climate Action 100+. Iniciatívy vedenej investormi s viac ako 32 biliónmi dolárov v správe aktív.

"Investori ako my budú schopní sledovať výkon Shell prostredníctvom iniciatívy Transition Pathway Initiative (TPI), nezávislého akademického nástroja z London School of Economics, ktorý je podporený fondmi s aktívami vo výške 11 biliónov dolárov," uviedol hovorca iniciatívy Climate Action 100+, Adam Matthews.

 

 

Súvisiace články

Aktuálne správy