Kryptomeny v roku 2019: Hlavné trendy bez ružovej budúcnosti veští Kaspersky Lab

, Kaspersky Lab Foto: getty images

Nízke ceny kryptomien sa odrazili v rapídnom poklese záujmu verejnosti aj v zmenách aktivity kryptokomunity, obchodníkov i kyberzločincov. Nelegálna ťažba zatienila všetky kybernetické hrozby.

Ukázalo sa, že pre útočníkov je bezpečnejšie nenápadne ťažiť kryptomeny prostredníctvom napadnutých počítačov a nie používať vydieračský softvér, ktorý budí priveľkú pozornosť. To ale neznamená, že ransomware sa úplne vytratil, je to stále efektívna metóda kybernetických útokov na financovanie jednotlivcov a organizácií.

Upadajúci záujem o využitie blockchainu mimo oblasti kryptomien
Blockchain budú podporovať skôr ľudia než technologické možnosti. Mnohé firmy a priemyselné odvetvia sa dopracovali k záveru, že blockchain má ďaleko užší rozsah aplikovateľnosti, ako sa pôvodne predpokladalo. Väčšina pokusov využiť ho v ďalších oblastiach nedopadla podľa očakávania. Možnosti spoľahlivej práce s blockchainem mimo oblasti kryptomien sa dlhodobo skúmajú, ale dôkazy o ich úspešnosti stále absentujú. Rok 2019 môže byť zlomom, kedy sa ľudia prestanú snažiť blockchain rozvíjať a prispôsobovať.

Využívanie kryptomien na bežné platby bude ustupovať
V roku 2017 veľké množstvo obchodníkov a dodávateľov oznámilo prijímanie platieb v kryptomene. Provízie a poplatky (akútny problém z decembra 2017), pomalé prevody, vysoké náklady na zavádzanie a malé množstvo zákazníkov spôsobili, že o ne postupne obchodníci stratili záujem. Pre firmy a organizácie v nasledujúcom roku nemá zmysel s virtuálnymi menami pracovať.

Závratné ceny z roku 2017 sa už nevrátia
Do januára 2018 zažíval Bitcoin obrovské výkyvy svoje hodnoty. V roku 2019 by sa nič podobné už odohrávať nemalo, pretože hodnota digitálnych mien priamo odráža ich popularitu. Množstvo priaznivcov kryptomien a zainteresovaných osôb je obmedzené, v momente keď už je táto množina naplnená, kurzy kryptomien prestanú rásť.

 

 

Súvisiace články

Aktuálne správy