Soros sa zbavil Facebooku, Netflixu aj Goldman Sachs tesne pred ich prepadom

, Barron's Foto: SITA/AP

Miliardár, investor a liberálny aktivista George Soros je známy svojimi divokými investičnými ťahmi. A tiež tým, ako jeho výhra znamená pre iného tvrdú porážku. Nedávno sa mu podarilo zmeniť tri pohyby na výhru.

Soros Fund Management, fond ktorý Soros založil a stojí na jeho čele, v treťom štvrťroku úplne opustil pozíciu v sociálnej sieti Facebook, znížil pozíciu v akciách spoločnosti Netflix aj v akciách skupiny Goldman Sachs Group. Tieto tri akcie zatiaľ stále klesajú vo štvrtom štvrťroku, pričom Facebook a Goldman dosiahli tento týždeň nové minimá. V tomto štvrťroku odpísali takmer 20 % a 15 %. Nadnárodný gigant pre streamingové služby Netflix klesol od konca septembra takmer o 29 %.

Soros ušetril množstvo peňazí len vďaka tomu, že z týchto pozícií vycúval. Podľa odhadov Barron's,  keby udržal pozície v týchto akciách, dosiahol by v tomto štvrtom štvrťroku nerealizované straty vo výške približne 17,7 milióna dolárov.

Soros Fund Management odhalil minulý týždeň zmeny investícií v podaní pre Komisiu pre cenné papiere a burzu. Firma odmietla komentovať svoje obchody. Skutočnosť, že Soros Fund Management predal svoju pozíciu vo Facebooku, nemusí nutne znamenať, že Soros nemá investované do Facebooku prostredníctvom osobných holdingov alebo iných prostriedkov, alebo že jeho fond nenakúpil žiadne akcie Facebooku od začiatku štvrtého štvrťroka.

Okrem predaja akcií spoločnosti Facebook, Netflix a Goldman začal Soros Fund Management, podľa informácií  v podaní, nakupovať pozície v Alibaba Group Holding  a Micron Technology.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy