Kurz eura vzrástol na 1,1425 USD/EUR

Kurz spoločnej európskej meny v stredu mierne vzrástol. Euro sa neskoro popoludní opäť obchodovalo nad hranicou 1,14 USD, keď predtým skoro ráno jeho kurz padol až na 1,1365 USD/EUR.
Európska centrálna banka (ECB) stanovila v stredu referenčný kurz na 1,1409 (v utorok: 1,1421) USD/EUR. To znamená, že dolár stál 0,8765 (0,8756) eura.
Popoludní mali dočasne výraznejší negatívny vplyv na dolár slabé čísla z ekonomiky USA. Naopak, kurz spoločnej meny sa dostal na denné maximum 1,1425 USD/EUR. Objednávky dlhodobej spotreby v USA totiž v októbri klesli výrazne viac, než sa očakávalo.
Hlavnou témou pri obchodovaní s eurom zostáva rozpočtová politika Talianska. Spoločnú menu podporili správy, že vicepremiér a šéf strany Liga Matteo Salvini je ochotný uvažovať o istých zmenách v kontroverznom návrhu rozpočtu na budúci rok. Predstavitelia vládnych strán však následne ubezpečili, že celý kabinet stojí za návrhom rozpočtu. Ani to, že Európska komisia (EK) potvrdila svoje odmietnutie talianskeho rozpočtu, nemalo negatívny vplyv na euro.

Súvisiace články

Aktuálne správy