Finančná správa už zakročila voči takmer šiestim stovkám stránok s hazardom

Finančná správa už zakročila voči takmer šiestim stovkám webov s nelegálnym hazardom. Na zozname zakázaných internetových stránok s nelegálnou ponukou hazardných hier sa momentálne nachádza 165 webov. Finančná správa zároveň upozorňuje hráčov, že na stránkach s nelegálnym hazardom môžu prísť o svoje peniaze.

„Finančná správa už zakročila voči 590 webovým sídlam so zakázanou ponukou. Subjekty, ktorým zaslala oficiálnu výzvu, majú 10 dní na to, aby nelegálnu činnosť ukončili,“ informuje finančná správa s tým, že v opačnom prípade budú zverejnené v zozname zakázaných ponúk. Celkovo už na základe výzvy finančnej správy ukončilo svoju činnosť 273 stránok. Ešte pred zaslaním výzvy tak urobilo 26 subjektov.

V zozname webových sídiel s nelegálnym hazardom je momentálne spomínaných 165 webstránok. Z dôvodu ukončenia zakázanej ponuky finančná správa mohla zo zoznamu vyradiť už 128 subjektov. Tie už nelegálny hazard neposkytujú. Finančná správa zároveň spolupracuje aj so súdmi, s cieľom zablokovať účet a zároveň aj samotnú webstránku.

Za prevádzkovanie zakázaných ponúk s hazardom pritom hrozí pokuta až do výšky 500 tis. eur. Využívanie nelegálnych webových sídiel však môže spôsobiť problémy aj ich používateľom. „Finančná správa preto upozorňuje občanov, že klienti nelegálnych hazardných stránok môžu byť vystavení riziku straty investovaných peňazí,“ uvádza finančná správa.

Súvisiace články

Aktuálne správy