Firma podnikateľa E. Sixta v treťom štvrťroku citeľne zvýšila zisk

Najväčší prenajímateľ automobilov v Nemecku, firma Sixt, zaznamenal v treťom štvrťroku rast záujmu o svoje služby doma i v zahraničí. Uviedol to predseda správnej rady a veľkoakcionár podniku Erich Sixt.
Záujem o prenájom a lízing vozidiel vzrástol v podnikovom i súkromnom segmente činnosti firmy.
Sixt vo štvrtok uviedol, že očakáva medziročný rast výnosov o viac ako 10 % a prevádzkový zisk by sa mal zvýšiť najmenej o 15 %. Napriek tomu, že sa park prenajímaných vozidiel medziročne výrazne zvýšil, stúplo aj ich využívanie.
Firma pokračuje v investíciách. Na budúci rok bude mať v Spojených štátoch pre záujemcov k dispozícii 25.000 vozidiel. Ich počet sa medziročne zvýši o 25 %. V Nemecku má k dispozícii 50.000 vozidiel. Sixt povedal, že americký trh bude pre jeho firmu ešte mnoho rokov hlavným rastovým faktorom.
V treťom štvrťroku vzrástli medziročne výnosy podniku o 18 % na 789 miliónov eur. Zisk stúpol o štvrtinu na 155 miliónov eur. Výnosy spoločnosti vlani dosiahli 2,3 miliardy eur a zisk pred zdanením bol 287 miliónov eur.
Sixt teraz zarába na tom, že autá požičiava na jeden deň až štyri roky. Firma súčasne svojim klientom poskytuje aj opravy a údržbu vozidiel vo vlastnej réžii.
Činnosť koncernu už nebude závisieť od aktivity jej zakladateľa, hlavného manažéra a podielnika. Sixt, ktorý je 74-ročný, uviedol, že sa svojich funkcií vzdá, keď mu prestanú robiť radosť.

Súvisiace články

Aktuálne správy