Eximbanka podpísala úverovú zmluvu s EIB za 50 mil. eur

Spolupráca je určená na podporu malých a stredných podnikov a stredne veľkých podnikov.

Exportno-importná banka Slovenskej republiky (Eximbanka) podpísala úverovú zmluvu s Európskou investičnou bankou (EIB). EIB poskytne Eximbanke 50 mil. eur. Ide o prvú spoluprácu medzi týmito dvoma bankami. Určená je na podporu exportne orientovaných malých a stredných podnikov a stredne veľkých podnikov. Informovala o tom Eximbanka prostredníctvom tlačovej správy.

Ako povedala generálna riaditeľka Eximbanky Monika Kohútová, prostredníctvom úveru bude môcť banka podporiť podniky zlepšením ich prístupu k zvýhodneným podmienkam stredno a dlhodobého financovania. „Táto príležitosť umožní aj menším exportérom realizáciu ich investičných zámerov na zahraničných trhoch, čo je aj v súlade so stratégiou Eximbanky. K dnešnému dňu evidujeme viacero obchodných projektov zo segmentu malých a stredných podnikov a stredne veľkých spoločností, ktorí sa môžu uchádzať o financovanie z EIB,“ povedala Kohútová. „Financovanie segmentu malých a stredných podnikov a stredne veľkých podnikov je veľmi blízke Európskej investičnej banke,“ doplnil podpredseda EIB Vazil Hudák.

Touto transakciou Európska investičná banka začala svoju spoluprácu s Eximbankou. EIB týmto partnerstvom rozšíri doterajší počet na osem finančných sprostredkovateľov na Slovensku, ktorí spolupracujú s EIB.

Súvisiace články

Aktuálne správy